Restaurang och bageri
Restaurang och Livsmedel
Lärling
Lärlingsutbildningen är 1,5 år lång.
Du lär dig ett yrke på en arbetsplats fyra dagar i veckan.
Du har lektioner i skolan en dag i veckan.
På din praktikplats har du en handledare som du kan fråga om hjälp och som stöttar dig.
Läraren besöker dig på din praktikplats en gång i månaden.
Praktik på restaurang: storkök eller café.
Bageri: praktik på brödavdelning i livsmedelsbutik.
Du får yrkeskunskap inom den valda inriktningen under praktik fyra dagar per vecka på en arbetsplats.
Du får erfarenhet av att ingå i ett arbetslag.
Kunskaper inom service och bemötande, arbetsmiljö, arbetslivets lagar och regler.
Förkunskapskrav
Inga förkunskaper krävs, men utbildningen är anpassad för vuxna som fyllt 20 år och som har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada.
När vi har fått in din ansökan kommer du att bli kontaktad för ett kartläggningssamtal. Du kan komma i kontakt med oss genom att mejla larvuxcenter@botkyrka.se.
Ämnes-/kursplan
Restaurang och bageri (FSYAAR)Anmälningskod
BOTLÄR FSYAAR
Skolform
Komvux som anpassad utbildning på gymnasial nivå
Kurser (15 st)
- Bageri och konditori Nivå 1 (BAGR1N0)
- Bageri och konditori Nivå 2 (BAGR2N0)
- Bageri och konditori Nivå 3 (BAGR3N0)
- Hälsa Nivå 1 (HASA1N0)
- Information och kommunikation Nivå 1 (INFM1N0)
- Lokalvård Nivå 1 (LOKL1N0)
- Måltid och bransch Nivå 1 (MALD1N0)
- Människan Nivå 1 (MANK1N0)
- Matlagning Nivå 1 (MATA1N0)
- Matlagning Nivå 2 (MATA2N0)
- Matlagning Nivå 3 (MATA3N0)
- Matupplevelser Nivå 1 (MATP1N0)
- Service och bemötande Nivå 1 (SERC1N0)
- Orienteringskurs AUGY (VGYAOR1B)
- Orienteringskurs AUGY (VGYAOR1D)
Antal Kursstarter: 1