Hoppa till innehåll

Golvläggare Klassrum

Bygg och Anläggning

Klassrum, dag, 1100 poäng

Golvläggare Klassrum
 

Arbetsuppgifter 

Som golvläggare arbetar du oftast inomhus med att lägga golv av olika material såsom linoleum, plast, textil och trä. De flesta golvmaterial består av rullar, plattor eller brädor och installeras med olika läggningsmetoder och mönster. I arbetet ingår det också att förbereda för golvläggning genom att exempelvis spackla och slipa, samt underhållsarbete som slipning och ytbehandling av golv. Det är ett fysiskt arbete med en del tunga lyft och ofta i knästående arbetsställning, hjälpmedel kan underlätta för transporter och tunga lyft. Arbetsplatserna varierar mellan privata och offentliga miljöer, nyproduktion och renoveringar. 
 

Förmågor 

Du har ofta direktkontakt med kunder och behöver vara serviceinriktad och kunna ge råd om material och färgval. Andra förmågor som är bra att ha är noggrannhet, sinne för estetik, god problemlösningsförmåga, självständighet och god fysik. 
 

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden 

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Golvläggare. Länk:Golvläggare 

Ämnes-/kursplan

BAXAHE (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

BAXAHE-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (7 st)

Antal Kursstarter: 1

Filtrera

Rensa
Filtrera sökresultat
Kurslängd
1
Studietakt
1
Startdatum
1
Skolor
Platser
  1. Kursstart 5644115

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Det är lätt att ta sig till våra lokaler med hjälp av kollektivtrafiken. Du utbildas i en vuxenmiljö med schemalagda lektioner två dagar på plats i veckan, men självklart är du välkommen att vara i våra lokaler även när du inte har lektion. Vi har öppet varje måndag- fredag mellan 07.00 - 16.00. Du har även tillgång till vår digitala lärplattform där du kan ta del av undervisningsmaterial och koppla upp dig när du vill, var du vill. 

    Utbildningen är kostnadsfri. Du bekostar din kurslitteratur själv.
    Arbetskläder (enligt lag) och skor bekostar du själv.

    Vi har inte uppehåll under studierna. Studierna bedrivs utan avbrott för sommar- och vinteruppehåll, påsklov och sportlov. Studietakten är på 25 poäng per vecka (Heltidsstudier).

    Utbildningen är CSN-berättigad. Detta får du själv ansöka om.
    Utbildningen genomförs av YrkesAkademin AB och vi finns på Fryksdalsbacken 26, 123 43 Farsta.

    Vid frågor är du välkommen att kontakta: vuxregionost@ya.se